Acasă » Advertising » Și online-ul începe să coste

Și online-ul începe să coste

 

bani-pe-internetGoogle a fost primul care a perceput o taxa pentru cei care dorea să facă publicitate în mediul online. El a fost urmat de facebook, Twitter și Tumblr, iar în scurt timp va urma și Instgram. Toate acestea la început ne-au oferit foarte multe servicii gratuite, dar scopul principal a fost încercarea lor de monetizare.

Acum lucrurile stau altfel: produsul este scos pe piață, chiar oferit gratis. Apoi se încearcă creșterea bazei de utilizatori, indiferent de preț. În cazul în care se câștigă   succesul, va începe procesul de monetizare. Așa a procedat Facebook, după modelul Google. La fel și Twitter testează de o perioadă de timp toate tipurile de idei, dar cu un succes mic. Instagram este cel mai bun exemplu, deoarece la un moment dat va folosi pozele utilizatorilor în campaniile unor branduri.

E drept că folosim gratuit anumite servicii, însă nu știm că în spatele lor sunt oameni profesioniști și resurse care costă. Dar pentru e foarte important modul în care suntem tratați, mai exact nu vrem să fim seduși și apoi vânduți.

De exemplu, Facebook are o gamă largă de monetizare și de fiecare dată s-au pus semne de întrebare , ba unele chiar au generat proteste. Dar se pare că nimeni nu a învățat că orice schimbare în beneficiul companiei are efecte neagtive și mai tot timpul transformă utilizatorii în niște clienți nemulțumiți.

Scriind rândurile astea, mi-am dat seama că nimic nu mai este gratis. Vom ajunge în cele din urmă să plătim pentru orice și mai ales pentru spațiul online. Dar oare până unde se va întinde acest proces de monetizare?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s