Acasă » Advertising » Aplicațiile online colectează datele utilizatorilor

Aplicațiile online colectează datele utilizatorilor

Aplicațiile online, mai ales jocurile conțin reclame agresive care pot trimite numărul de telefon al utilizatorului către terți. Întrebarea care este aceasta: De ce trebuie să știe producătorul unui joc, numărul de telefon al dumneavoastră și paginile pe care le-ai accesat. Datele colectate despre utilizatori sunt vândute către diverse companii publicitare sau mai zis că oricui e gata să plătească. Dar această funcție nu este valabilă doar pentru utilizator, ci și pentru prietenii săi.

Reclamele agresive este metoda cea mai utilizată de colectare a datelor personale cu scopul realizării unor profiluri complete de utilizatori. Ele sunt cu atât mai prețioase cu cât conțin mai multe informații despre o anumită persoană. Aplicațiile ca WhatsApp și jocuri ca Angry Birds și Bowman au acces la informațiile utilizatorilor, chiar și după un timp îndelungat de la închiderea lor, ceea ce nu este nu este corect. Angry Birds monitorizează datele de locație GPS și WiFi, iar un alt exemplu este cel Bowman, joc care urmărește paginile online deschise de utilizator la mult timp după închiderea aplicației.

Google Play este în topul celor mai descărcate aplicații gratuite în România. Solicită diverse informații de care poate sau poate să nu aibă nevoie pentru funcționare, printre care se află și numărul de telefon. În urma  descrierii privind această aplicație, necesită numărul de telefon și ID-ul de gadget. În Google Play sunt disponibile mai multe de 5000 de aplicații, dar niciuna nu respectă dreptul la intimitate.

Majoritatea celor care furnizează mesaje publicitare susțin faptul că politica de confidențialitate ar putea distribui date personale doar către alte entități și că aceste informații sunt greu accesibile utilizatorilor la momentul instalarării aplicațiilor ce conțin reclame agresive. Aplicațiile îmbracă o haină care de cele mai multe ori ascund multe lucruri, mai ales faptul că ne fură identitatea. Trebuie să avem grijă pe ce site-uri navigăm și mai ales unde ne oferim datele personale. A fost destul de surprinzător să văd cât este de ușor se poate intra în posesia datelor personale a unor persoane.

Top-10-cele-mai-utile-aplicatii-Android

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s